понедельник, 25 декабря 2017 г.

Экскурсия в г.Днепр

 

Подорож до Дніпра: приємно, цікаво, корисно

     Справжнім каскадом позитивних вражень для учнів 5-В класу стала поїздка вихідного дня у місто Дніпро.
   Знайомитися з містом розпочали з телецентру та  екскурсії до місцевої телерадіокомпанії. 30 квітня 1958 року було започатковане Дніпропетровське телебачення - офіційне та професійне, 


  Учні  поринули у світ софітів, камер, мікрофонів та декорацій: на власні очі побачили, як створюються телепрограми та спробували створити власну, посиділи в кріслі оператора, за пультом управління, відчули себе зірками екрану. 





   Далі вирушили на пішохідну екскурсію містом: прогулялися парком   Глоби, проспектом  Яворницького.Подив і  захоплення викликав Катеринославський бульвар – куточок Європи у середмісті Дніпра: дзвінка бруківка, вогні вітрин та вишукані ліхтарики додають ще більшого шарму та справжньої чарівності. Усім хотілося  на пам'ять сфотографуватися.





     Екскурсія продовжилася у   планетарії, де  пропонувалося здійснити подорож до далеких галактик, прогулятися Чумацьким шляхом та Місяцем. Учні опинилися просто неба, яке приховує далекі космічні об’єкти, стали свідками зіткнення галактик, народження туманностей, перших кроків, зроблених на інших планетах. Загадали бажання, коли падали зорі,  а  щоб воно стовідсотково збулося, кожен зміг доторкнутися до гордості планетарію – шматочка справжнього метеориту, який, за легендою, здійснює бажання.





 А особливо шикарний вид Дніпропетровськ має УВЕЧЕРІ з ілюмінаціями вулиць!   Сповнені вражень і яскравих емоцій, учні  повернулися до Запоріжжя. Це далеко не перша подібна подорож учнів нашого класу  і, звісно ж,  не остання, тому  вже учні намічають  плани -  відвідати Харків, Львів. Адже світ – це книга. І хто не подорожує – читає лише одну її сторінку.















  22.12.2017                                                                                   Подолинська Єва
    

Комментариев нет:

Отправить комментарий