суббота, 31 марта 2018 г.

Незабутня подорож до Києва


    Ми з  класом  любимо подорожувати , тому з нетерпінням чекали весняних канікул.   І ось нарешті настав довгоочікуваний день. 26 –го  березня ми , разом з учнями 5 Б класу,  сіли в потяг Запоріжжя – Київ.
   Ніч проминула непомітно – ми  в славетному та старому місті , столиці нашої Батьківщини – Києві. В столиці багато визначних місць, які варто побачити, але звичайно ж все за один день обійти неможливо. Нас вражало все: величезний вокзал, ескалатор, підземна залізниця та станції, які відрізняються одна від одної. У перший же день ми переконалися в тому, що це місто з сучасними житловими кварталами, дивовижними історичними пам’ятниками. Можна годинами блукати його вулицями, площами і захоплюватися. Де ми тільки не побували: на Майдані  Незалежності, неспішно прогулювалися Хрещатиком і навіть піднімалися на фунікулері.
  Хрещатик - невелика, але широка вулиця з красивими магазинами, розташованими у чудесних старовинних будинках,  затишними кафе, в одному з яких ми пообідали. Поруч з Хрещатиком знаходиться не менш відома площа Незалежності.  На площі розташована стела Незалежності, статуя архангела Михаїла - покровителя міста, а під нею вказані відстані між Києвом і всіма обласними центрами України.


    Символічна пам’ятка міста – Київський фунікулер. На сьогоднішній день верхня станція виходить на верхню терасу Володимирської гірки, а нижня - на Поштову площу, поруч з однойменною станцією метро та Річковим вокзалом. Сучасний фунікулер у Києві щорічно перевозить 5-7 мільйонів пасажирів, залишаючись по цей день досить затребуваним видом транспорту.

   Далі ми відвідали Михайлівський Златоверхий собор,  гуляли на Андріївському узвозі. Там же придбали невеличкі сувеніри на пам'ять, фотографувались на згадку.  В цей же день ми відвідали Зоопарк. Мали нагоду ближче познайомитись з тваринами, зробити пам’ятні фотографії, а також дізнатися багато корисної інформації.



   На другий день ми поїхали до Музею Води. Саме тут розташовано експозиції, які розказують: яким чином річкова вода стає придатною до вживання; який шлях вона проходить перш ніж опиниться в крані; в який спосіб забезпечувався Київ водою в давнину; де пролягав перший київський водогін. Також ми оглянули різноманітні цікаві, навіть унікальні експонати: залишки древніх труб, макети систем водопостачання та каналізації. Не менш цікава розвага чекала нас в одному з залів – мильні бульбашки, настільки велетенські, що можна за бажанням опинитись всередині однієї з них, а також басейн із екзотичними японськими рибками. Якщо піднести долоню близько до води рибки виринають і торкаються її. Один із залів перетворено в грот, оглянувши який можна дізнатись про різні форми існування води в природі: побачити танення льодовика, виверження гейзера, і звичайно – дощ з грозою.

  Неподалік Музею розташован  Київський академічний театр ляльок. Це прекрасна  архітектурна споруда, біля якої багато скульптур персонажів різних казок. 



   Будь-яка екскурсія не може обійтись без найстаровинніших пам’яток, і тому ми відвідали Києво-Печерську Лавру. Багато білокаменних церков з золотими куполами розташувалося серед купи дерев на лівому березі Дніпра. Справжні ченці в чорному одязі, багато прихожан, дзвони і служба Божа у храмі причарували наші душі,  ми побували у нижніх печерах, де лежать останки різних видатних людей. Тут похований  і Нестор-літописець. Здається, це місце пронизане давниною. Києво-Печерська Лавра заворожила нас своїм масштабом, величчю, вишуканістю. Атмосфера у цьому місці надзвичайна. Тут ми відволікаємося від буденних проблем та знаходимо гармонію. 



   За два дні екскурсій і прогулянок ми встигли полюбити нашу столицю.  Зовсім не хотілося прощатися з Києвом, але наша подорож добігала кінця. І ось вже ми, стомлені, але щасливі, у потязі Київ – Запоріжжя. Своїми враженнями ми будемо ділитися  з батьками та друзями, показувати  фотографії, які зробили під час тих незабутніх канікул, і мріяти  про те, як знову поїдемо в це чудове місто, адже нам  ще стільки належить дізнатися про нього!  Ця подорож залишила приємний, незабутній слід у наших серцях, подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам’яті і пронесуться нами через усе життя. 
                                                                           Подолинська Єва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий