среда, 23 мая 2018 г.

"Веселi Карамелi" - смакота ручної роботи


   Сьогодні  23  травня , ми чудово провели день, тому  що після уроків  учні нашого класу вівідали майстерню «Веселі карамелі», де нас гостинно прийняли майстри солодощів. Учні мали змогу прийняти участь  у захоплюючій подорожі у чарівний світ солодощів: на власні очі побачили, як створюється карамель:  долучилися до таїнства появи малюнків і написів усередині солодощів та самостійно виробити кольорові та смачні цукерки. 

    Ми дізнались що до складу карамелі входить цукор, вода питна, патока та лимонна кислота, натуральні аромати та барвники.   Всі барвники натуральні. Використовують  хлорофіл – як зелений колір, коричневий – це перепалений цукор, кармін (отримують з комашок, які мешкають в Перу та Америці) або чорна морква – червоний, куркума – жовтий, білий колір отримували  завдяки насиченню карамелі киснем. Ми змогли  побачити, як карамельє це робив за допомогою гаку. Чорний колір – це рослинне вугілля.
    Асортимент солодощів різноманітний:  нарізна карамелька в пакунках та баночках, лизачки на паличці (круглі, овальні, сердечками, квіточками та паличками), фігурна карамель (посіпаки, кітті, кавуни, яблучка, машинки, сніговички, олені та багато інших).
  Учні дуже задоволені були тим , що самі спробували зробити солодощі, підзарядилися гарним настроєм, та отримали приємні солодкі сюрпризи.  
На останок робітники майстерні побажали  всім найзаповітніших мрій та солодкого 
















Комментариев нет:

Отправить комментарий