воскресенье, 15 апреля 2018 г.

Життєвий і творчий шлях Олеся Гончара


В цьому році відзначається 100 – річчя з дня народження  українського
                  письменника Олеся Гончара.


 Твори О. Гончара широко відомі не лише в нашій країні , а й за кордоном. Книги перекладалися 67 мовами народів світу. Окремі твори виходили у сімдесяти шести країнах. Народився письменник 3 квітня 1918 рокув селі Ломівці в передмісті Дніпропетровська. Навчався у Харківському технікумі журналістики. З 1937р. активно почав друкуватися. У 1938 році вступає до Харківського університету на філологічний факультет. В своїх творах          О. Гончар звертається до теми Великої Вітчизняної війни. Виходять твори «Партизанська іскра»,  «Прапороносці», роман «Людина і зброя», «Земля гуде», «Фронтові поезії», «Собор»  та ін. О.Гончар відроджував українську культуру , мову та націю.




   У жовтні 1990 року на XXII Міжнародному  науковому з’їзді  Амереканської Асоціації для розвитку славістичних студій (у столиці США) відбулася окрема міжнародна конференція «Людина і місія у творчості Олеся Гончара». Біографічний центр у Кембриджі визнав його «Всесвітнім інтелектуалом 1992 – 1993років».
  Помер письменник 14 липня 1995 р.  У 2005 р. Президент України присвоїв Олесю Гончару звання Героя України (посмертно).
 Для виховної години учні  підготували фото, біографію письменника, презентацію творів, та відомості про увічнення пам’яті О.Гончара. На сайті шкільної бібліотеки відкрито збір фото і відеоматеріалів, що описують життя письменника.



Комментариев нет:

Отправить комментарий